Pompoenpannenkoeken

keyboard_arrow_leftRecepten

Pompoenpannenkoeken

Personen:3 Tijd:0:30 Moeilijkheid:
Ingrediënten:
  • 250 gram bloem
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • ½ theelepel gemberpoeder
  • ½ theelepel nootmuskaat
  • ½ theelepel zout
  • 2 eiwitten, licht geklopt
  • 350 ml magere melk
  • 125 ml pompoenpuree
  • Olie
Bereidingswijze: Meng in een grote kom de eerste 7 ingrediënten (bloem t/m zout). Meng de eiwitten met de melk, pompoen en 2 eetlepels olie. Voeg toe aan het bloemmengsel en roer kort tot de bloem vochtig is. Verhit een koekenpan met dikke bodem of vlakke grillplaat, hij is warm genoeg als een druppel water sist. Bestrijk de koekenpan of grillplaat licht met olie. Giet steeds ongeveer een juslepel beslag in de pan, een paar tegelijk. Bak tot de bovenkant begint te bubbelen en de randen droog lijken. Keer de pannenkoekjes en bak tot onderkant goudbruin is. Schep op een warm bord. Maak van rest beslag pannenkoekjes, koekenpan steeds licht invetten met olie, indien nodig.
Add All Ingredientsshopping_basket
Free shipping over £50.
Money back guarantee