Momenteel hebben wij een veld vol met jonge kleine artisjokken! Met onderstaand recept kunt u daarmee een heerlijk (bij)gerecht maken! En dat gewoon met artisjokken van Zeeuwse bodem!  

Geroerbakte artisjokken met rode ui

Ingrediënten voor 4 personen:

8-10 babyartisjokken zonder steel

1 grote ui

1 kip- of groente bouillonblokje

1 el olijfolie

300 ml water

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Snipper de ui klein, verhit de olijfolie in een pan en doe de uiensnippers er in. Tegelijkertijd maak je de artisjokken klaar. Snij de kop er ruim af en het steeltje. Halveer de knop en pel de stugge bladeren er af (je houdt iets meer dan de helft van de knop over). Snijd de rest van de artisjok in vier delen en gooi deze meteen na snijden in de pan, anders worden ze te snel zwart. Verwerk zo de knoppen stuk voor stuk. Bak deze nog even kort op hoog vuur en doe er dan de 300 ml hete bouillon bij.
Nu op laag vuur laten pruttelen en indampen tot de juiste dikte.

Smaakvol als saus bij pasta of als bijgerecht bij aardappeltjes!

De artisjokken zijn te bestellen door het aantal en tijdstip van afhalen via mail (info@depompoenwinkel.nl) aan ons door te geven. 

Prijs kleine artisjokken: 0,40 cnt / stuk, 10 voor 3,50 EUR

Prijs middelgrote artisjokken: 0,80 cnt / stuk, 5 voor 3,50 EUR

Wij leggen de artisjokken op het bevestigde tijdstip klaar op de ronde tafel in de winkel. Het geld kunt u achterin het rode kistje achterlaten.